Flytta IN – Information till nya medlemmar

Välkommen till Brf Geringslådan! Vi hoppas och tror att du kommer att trivas här!

Har har vi försökt samla lite kortfattad information för att göra din flytt hitt så smidigt som möjligt. Självklart är du välkommen att när som helst kontakta styrelsen om du har några frågor, men försök gärna att först hitta svaret på din fråga här på vår hemsida. Det finns en sökfunktion på startsidan.

Huset på distans - från Lingvägen
Välkommen till Brf Geringslådan!
 • När överlåtelseavtal är påskrivet och affären är klar, skicka ett mail till styrelsen så att vi har din e-postadress. Detta så att vi kan nå er med information kring föreningen under tiden fram till er inflytt.
 • När du anmäler din flytt till skatteverket (gör adressändring) kommer du ombes ange ditt lägenhetsnummer. Observera att det inte är föreningens tresiffriga lägenhetsnummer utan skatteverkets fyrsiffriga lägenhetsnummer du ska ange. Mer information om lägenhetsnummer finns på sidan A-Ö.
 • För att enklare hålla ordning i föreningens cykel- och barnvagnsförråd vill vi att alla cyklar och barnvagnar är uppmärkta med namn och lägenhetsnummer (föreningens tresiffriga lägengetsnummer). Märk gärna upp dina eventuella cyklar och barnvagnar redan innan inflytt så det inte glöms bort.
 • Föreningen har ett antal parkeringsplatser, båda i carport och vanliga markplatser. Läs mer om detta och hur du ställer dig i kö på sidan parkeringsplatser. Din kötid kommer inte att börja räknas förns den dag du flyttar in, men hör gärna av dig i förväg så ökar chansen att du kan få en parkeringsplats redan från inflyttningsdagen. Köpare har inte rätt att ta över eventuell parkeringsplats som säljaren haft, utan denna går till personen först i kö för plats.
 • Innan inflyttning måste du själv kontakta vår IT-leverantör och registrera dig. Bredband, TV och telefoni ingår i månadsavgiften till föreningen, men alla boende måste ändå vara registrerade hos IT-leverantören. För mer information se Internetanslutning, TV och Telefoni.
 • Tänk på att du som boende i en bostadsrätt även måste ha bostadsrättstillägg på din hemförsäkring, du riskerar annars att råka ekonomiskt väldigt illa ut om du t.ex. drabbas av en vattenläcka..
 • Ellevio äger elnätet i vår del av Stockholm, kontakta dem för elnätsavtal. Du måste även välja en leverantör av el, och skaffa ett sk. elhandelsavtal.
 • Månadsavgiften betalas alltid för hela månader, din första månadsavgift till föreningen kommer du alltså att få betala för din första hela månad som boende. Vid överlåtelse under en månad är det upp till köpare och säljare att själva göra upp om hur månadsavgiften ska fördelas för den månad som man bor i lägenheten en del var.
 • Tänk på att parkeringsförbud råder vid porten Majrovägen 5. För dagarna kring din inflytt finns det dock möjlighet att få ett tillfälligt parkeringstillstånd som gör det möjligt att ha flyttbilen tillfälligt parkerad vid porten – så långt bort från sopstationen som möjligt. Den måste dock hela tiden stå så att den inte blockerar för andra bilar att passera eller gör det omöjligt att ta sig in på de kringliggande parkeringsplatserna. Tillståndet fås av styrelsen och ska placeras väl synligt i framrutan på bilen. Du måste även lämna ett telefonnummer du kan nås på i framrutan, om din bil av någon anledning ändå skulle stå i vägen.
 • Styrelsen kommer att genomföra en överlåtelsebesiktning av din bostadsrätt du har köpt tillsammans med säljaren. Detta gör vi för att kontrollera skicket på den bostadsrätt som precis har överlåtits samt för att säkerställa att säljaren inte har genomfört icke godkända reparationer etc.. Observera att detta inte är en formell besiktning av bostadens skick, detta ansvarar du som köpare själv för att göra, men vi vill med detta besök få en möjlighet att kontinuerligt följa upp skicket på föreningens lägenheter.
 • Styrelsen kommer att kontakta dig i god tid före ditt tillträdesdatum för att boka in en välkomstträff i din lägenhet efter att du har flyttat in. Detta gör vi dels för att få möjligheten att träffa dig, lämna över lite informationsmaterial och hälsa dig välkommen samt svara på frågor.
 • Observera att du är godkänd som medlem från det datum som står i de överlåtelsehandlingar som har överlämnats till föreningen. Om du och säljaren vid ett senare tillfälle kommer överens om ett nytt datum måste ni tillsammans med mäklaren underteckna ett nytt avtal kring detta och skicka in till föreningen.
 • Pantsättningsavgift debiteras enligt föreningens stadgar, 1% av det prisbasbelopp som gäller vid tidpunkten för underrättelse om pantsättning . Detta debiteras den som uttar en pant, alltså vid en överlåtelse köparen.

När du får tid över rekommenderar vi också att du kikar igenom övriga delar av vår hemsida, som innehåller massor av nyttig information om ditt framtida boende!

Ännu en gång, varmt välkommen till Brf Geringslådan!

Print Friendly, PDF & Email

Information från Bostadsrättsföreningen Geringslådan i Gubbängen