Om föreningen

Ett stenkast ifrån Gubbängen centrum med tunnelbanestation, livsmedelsbutik, restauranger, apotek, bibliotek och frisörsalonger ligger Brf Geringslådan. I Gubbängen finns också ett stort antal förskolor samt både en kommunal grundskola med årskurserna 1-9 och Internationella Engelska Skolan, en friskola med undervisning för årskurserna 4-9.

Brf Geringslådan på kartan
Brf Geringslådan på kartan – klicka för större version

Föreningens hus byggdes av Besqab under 2008-2009 och är ett hästskoformat femvåningshus med en solig och södervänd innergård, mot vilken alla lägenheter har stora rymliga balkonger eller uteplatser. På innergården finns det även en lekplats, ett antal bord med tillhörande bänkar, samt plats för både lek och picnic.

Huset på distans - innergård
Föreningens innergård på avstånd, med cykelförråd i förgrunden.

Föreningen äger marken som huset är byggt på, inklusive den mark där innergård och parkeringsplatser är belägna.

Föreningens 49 lägenheter med en total boyta på 4 035 kvm är fördelade enligt följande: 
2 st 2 rok om ca 49 kvm.
27 st 3 rok på mellan 68 och 83 kvm.
18 st 4 rok på mellan 92 och 94 kvm.
2 st 5 rok i etage om ca 123 kvm.

De 49 lägenheterna finns utspridda i fyra separata trappuppgångar, med adresserna Lingvägen 122, samt Majrovägen 1, 3 och 5. Totalyta, alltså inklusive portar och andra gemensamma ytor, är 5 618 kvm.

I varje trapphus finns ett barnvagnsrum i direkt anslutning till porten och samtliga lägenheter har även separata förråd, de allra flesta placerade på vinden och ett fåtal på bottenvåningen, på cirka 3 kvm. I direkt anslutning till huset finns föreningens egna parkeringsplatser, med 17 vanliga platser och 18 platser i carport med tillgång till eluttag.

I direkt anslutning till huset ligger även föreningens sop- och källsorteringsstation samt ett rymligt cykelförråd med plats för alla boendes cyklar. På plan 1 i porten på Majrovägen 3 ligger föreningens gemensamma tvättstuga. Alla lägenheter är även förberedda för tvättmaskin.

I avgiften till föreningen ingår Internatanslutning, ett grundutbud TV-kanaler samt telefonabbonemang via vår IT-leverantör.

Någon dag om året får vi i vanliga fall besök av en cirkus som parkerar sig med sina exotiska djur precis utanför vår innergård.
Någon dag om året får vi i vanliga fall besök av en cirkus som parkerar sig med sina exotiska djur precis utanför vår innergård.

Korta fakta om föreningen

Ekonomisk förvaltare
Se sidan Ekonomi.

Energideklaration
Genomfördes senast 2012, och finns att läsa här: Energideklaration 2012

Försäkring
Föreningens fastighet är försäkrad hos Länsförsäkringar, i denna försäkring ingår hjälp vid problem med skadedjur hos Anticimex (för mer information se rubriken Skadedjur under Försäkringar) samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK)
Godkänd OVK utfördes i mars 2022 och är giltig till 2028-03-31 då en ny kommer att utföras. I samband med OVK brukar föreningen rengöra ventilationssystemet för att säkerställa en god inomhusmiljö i lägenheterna.

Radonmätning
Har utförts i fastigheten under 2013-2014, värdena håller sig långt under Socialstyrelsens riktvärde som för bostäder är 200 Bq/m3. Medelvärdet i vår fastighet är i genomsnitt 60 Bq/m3. Resultatet kan även ses på kommunens hemsida http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/E-tjanster/Radonmatning/

Mer information om föreningen finns på övriga undersidor till denna rubrik.

Print Friendly, PDF & Email

Information från Bostadsrättsföreningen Geringslådan i Gubbängen